Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
PostPosted: 14.01.2026, 19:38 
Członek Zarządu PCP

Club number: 468
ABCar przygotowuje odpowiedź na zarzuty :

https://www.facebook.com/share/v/17ouE7 ... tid=wwXIfr

pozdrawiam
Adam

============
944/993/996T/957/970
986/996

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 14.01.2026, 20:12 

Biorąc pod uwagę, jak wyglądał brak współpracy z nimi i poziom absurdu przy bardzo prostym zleceniu, spodziewam się, że nie będzie ani słowa o grubości lakieru na aucie, nie będzie nic o dziurze w słupku, a tym bardziej o geometrii zawieszenia. Będzie dużo emocjonalnego gadania, które oglądający ich kanał łykają od lat. Tak samo przecież było z belgijskim Porsche...

A co do nastawów finalnych, czy to auto po poprawieniu prowadziło się prosto? Na mój gust przed nastawami mocno ściągało w prawo, a po nastawach trudno powiedzieć, raczej też będzie je wypychać w prawo.

Daj proszę znać.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Yesterday, 2:08 

Club number: 641
panWaldek wrote:
A tymczasem mamy 14 stycznia. Czy zapowiadany przelew przeszedł?

Przelew został zaksięgowany.
Należność główna została zwrócona – bez odsetek.

Z mojej perspektywy temat jest na tym etapie praktycznie zakończony.

Mój pełnomocnik poinformował drugą stronę, że wobec osiągnięcia naszego celu, jakim był zwrot należnych środków, kończymy publikowanie treści w internecie oraz zajmowanie się tą sprawą w przestrzeni publicznej.

Na obecnym etapie nie planuję dalszych wyjaśnień ani komentarzy w tej sprawie.

Jednocześnie zaznaczam, że jakakolwiek dalsza eskalacja ze strony drugiej strony, w szczególności:
• naruszanie moich dóbr osobistych,
• sugerowanie nieprawdziwych okoliczności,
• lub upublicznianie mojego wizerunku, na co nigdy nie wyraziłem zgody,

będzie traktowana jako nieuzasadnione i niepotrzebne zaognianie konfliktu, które nie leży w interesie żadnej ze stron.

W razie potrzeby odpowiednio przygotowane media o zasięgu międzynarodowym (UE) odniosą się do sprawy w oparciu o pełną dokumentację, w sposób rzetelny i zgodny z faktami.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Yesterday, 2:08 

panWaldek wrote:
A tymczasem mamy 14 stycznia. Czy zapowiadany przelew przeszedł?

Przelew został zaksięgowany.
Należność główna została zwrócona – bez odsetek.

Z mojej perspektywy temat jest na tym etapie praktycznie zakończony.

Mój pełnomocnik poinformował drugą stronę, że wobec osiągnięcia naszego celu, jakim był zwrot należnych środków, kończymy publikowanie treści w internecie oraz zajmowanie się tą sprawą w przestrzeni publicznej.

Na obecnym etapie nie planuję dalszych wyjaśnień ani komentarzy w tej sprawie.

Jednocześnie zaznaczam, że jakakolwiek dalsza eskalacja ze strony drugiej strony, w szczególności:
• naruszanie moich dóbr osobistych,
• sugerowanie nieprawdziwych okoliczności,
• lub upublicznianie mojego wizerunku, na co nigdy nie wyraziłem zgody,

będzie traktowana jako nieuzasadnione i niepotrzebne zaognianie konfliktu, które nie leży w interesie żadnej ze stron.

W razie potrzeby odpowiednio przygotowane media o zasięgu międzynarodowym (UE) odniosą się do sprawy w oparciu o pełną dokumentację, w sposób rzetelny i zgodny z faktami.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Yesterday, 11:22 

Gratuluję - jak widać, presja ma sens.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Yesterday, 12:40 

Dobrze, że się udało.
Szkoda tylko czasu i nerwów.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Yesterday, 12:48 

Dobra wiadomość bo nie wiem czy słowo gratulacje jest właściwe dla odzyskania swoich pieniędzy.

Coś czuję, że dzisiejsze show ABCaru zostanie albo odwołane, albo znacząco wykastrowane.

Btw. okazuje się, że na social media nadal nie ma mocnego "napierxxxx z bejsbolem" ;)

Admin edit

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Yesterday, 21:54 
Członek Zarządu PCP

Odpowiedź firmy ABCar

https://youtu.be/BRjzGmv-ZAI

pozdrawiam
Adam

============
944/993/996T/957/970
986/996

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 0:06 
Członek Zarządu PCP

Odpowiedź firmy ABCar w mojej ocenie jest poparta wieloma faktami i dokumentami i daje przykład jak należy postępować w tego typu działaniach.

Mam nadzieję, że osoby zainteresowane wyrobieniem sobie opinii i ferowaniem wyroków obejrzą dokładnie ten film.

pozdrawiam
Adam

============
944/993/996T/957/970
986/996

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 0:47 

Fakt, że teraz sytuacja wygląda nieco inaczej. Klasyka prawdy leżącej gdzieś pomiędzy skrajnościami. Akurat akcja ze skarbówką była przykra i przynajmniej ja dałbym ludziom szansę na wygrzebanie się z takiego problemu 🤷‍♂️
Osobiście nie uważam, że warto tracić dalej zdrowie na kontynuowanie tej sprawy przez obie strony. Przykre doświadczenie, ale to nie koniec świata, są gorsze rzeczy w życiu. Internet tak ja zapłonął tą sytuacją, tak się sam ugasi.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 0:50 

Panie Wojtku, naprawdę zacząłeś wstydzić się swojego nazwiska, pod którym umieszczałeś posty na FB?

A tak serio, to napiszę w stylu twoich kolegów (no chyba, że się podszywali?)

Serio, typie, leciałeś ponad 200 km/h na polskich drogach (chyba na s7) autem, które nie nadawało się do jazdy???
Kwestie podstawowe raczej były każdemu wiadome od początku, brak przedstawienia w swojej opowieści faktów, faktur, maili oraz ustaleń.

Naprawdę zleciłeś komuś lub sam przykręcałeś pneumatem/udarem coś przy amortyzatorze? Jeśli to był element montowany na tłoczysku amortyzatora albo element mocujący wkład amortyzatora do cylindra - to gratuluję pomyślunku.
To by był chyba nie pierwszy przypadek, gdzie instrukcja obsługi była za trudna, podobnie jak z radiem???

A na zakończenie. Życzę panu Wojciechowi z fb, aby w przyszłości był traktowany tak, jak na to zasłużył...

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 0:59 

Versaio wrote:
Panie Wojtku, naprawdę zacząłeś wstydzić się swojego nazwiska, pod którym umieszczałeś posty

Oho od 20 min na forum, 2 post i z taką artylerią? Nie szkoda ci było czasu aby się tu rejestrować?

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 2:39 
Członek Zarządu PCP

W mojej ocenie materiał firmy ABcar w sposób bardzo rzetelny wyjaśnia tę sytuację.

Czy będzie odpowiedź ze strony użytkownika Jagan?

Osobiście na to liczę, bo w moim odczuciu skoro rozpoczął ten temat na tym forum, to zobowiązany jest do jego zakończenia. Nie można powiedzieć "kasa oddana, zamykamy temat". Skoro powiedziało się A, należy powiedzieć B i brać konsekwencje swoich działań.

PS. Serio jechałeś 207km/h na ograniczeniu prędkości 90km/h i to samochodem do którego miałeś uwagi o jego stan techniczny ?!

pozdrawiam
Adam

============
944/993/996T/957/970
986/996

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 3:20 

adamax wrote:
W mojej ocenie materiał firmy ABcar w sposób bardzo rzetelny wyjaśnia tę sytuację.

Osobiście na to liczę, bo w moim odczuciu skoro rozpoczął ten temat na tym forum, to zobowiązany jest do jego zakończenia. Nie można powiedzieć "kasa oddana, zamykamy temat". Skoro powiedziało się A, należy powiedzieć B i brać konsekwencje swoich działań.

PS. Serio jechałeś 207km/h na ograniczeniu prędkości 90km/h i to samochodem do którego miałeś uwagi o jego stan techniczny ?!

Sprawa jest objęta postępowaniami cywilnymi i karnymi. Publiczne publikacje pochodzące od spółki ABCAR zawierają nieprawdziwe i manipulacyjne treści, które zostały zabezpieczone jako materiał dowodowy. Do czasu rozstrzygnięcia sprawy nie będę ich publicznie komentował

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 4:00 

Jagan wrote:
adamax wrote:

Sprawa jest objęta postępowaniami cywilnymi i karnymi. Publiczne publikacje pochodzące od spółki ABCAR zawierają nieprawdziwe i manipulacyjne treści, które zostały zabezpieczone jako materiał dowodowy. Do czasu rozstrzygnięcia sprawy nie będę ich publicznie komentował

No i teraz najłatwiej tak napisać - pozwów jeszcze nie dostałeś, sam swoich jeszcze nie wysłałeś... To się nazywa dojrzałość...

"• dramatyczny problem z dachem:
• hałas przy 60 km/h,
• przy 100 km/h nie do zniesienia,"
Ale przy 200 km/h już cisza i spokój xD

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 9:08 

Club number: 785
Przyznam, że z uwagę zaglądałem do tej dyskusji i super, że obecnie przybrała ona formę tak "rozbudowanej" dyskusji. Media społecznościowe potrafią szybko i skutecznie zbudować i zniszczyć biznes, obrazić i wyhipować. W tym wątku mamy fajne tematy: samochody (klasyki), Porsche, biznes Abcara....

Czekam i byłem ciekaw co zrobi Pan Tomasz. Wybrał ciekawą strategię - jak często ją widzimy w necie? Pokazał dokumenty, uruchomił swój kanał i prawników (wg mnie w tym ostatnim aspekcie sprawa jest jasna - Abcar idzie do sądu, podnosząc zarzuty o zniesławienie, uratę dobrego imienia, o straty finansowe - tak to rozumiem - czyli myślę, że jednak będzie tu żądanie "odszkodowania" i tu o dużym ciężąrze finansowym dla Pana Wojciecha).

No - jak napisało kilka osób przede mną - stanowisko Pana Wojciecha jak wyżej ("nie odpowiadam, choć to wszystko kłamstwa, zbieram dowody") może być na tym etapie nie wystarczające - i dobrze. Zarzuty były cieżkie, czas na więcej precyzji.

I zerknijcie proszę Panowie na YouTube - ja obejrzałem film Pana Tomasza wczoraj wieczorem, 10k odsłon i 2,5 lajków. Coś mi podpowiada, że będzie grubo i tego się tak prosto już nie powstrzyma. Dla mnie to naprawdę super - w sieci za często jesteśmy anonimowi i łatwo nam "mówić" co chcemy. Niezależnie jak się to skończy to może być dobry doświadczenie, bo przypomni wszystkim, że za słowa trzeba odpowiadać i lczyć się z konsekwencjami reakcji drugiej strony.

A po ludzku to jestem ciekaw kto ma rację i kto okaże się tutaj tym gorszym. I może nie warto jednak (pierwsze posty tutaj) tak szybko ferować wyroków?

A jak zobaczyłem te 200km/h na liczniku to wpierw pomyślałem, że to fotomontaż, ale potem przyszła oczywista myśl "jeździmy najlepszymi autamia na świecie", 200km/h w 50 letnim aucie z geometrią "na pneumatyk", bitym z przodu, przeciekającym dachem od firmy, które nawala z naprawami, kurcze czego tu się bać!

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Today, 9:43 

Jagan wrote:
adamax wrote:

Przecież to ty zacząłeś więc powinieneś zdecydowanie sie odnieść jak najszybciej. Nie powinno to być wcale trudne skoro, jak twierdzisz, to manipulacja. Przedstaw dokumenty, wiadmomości itp.Nie chowaj teraz głowy w piasek. To były bardzo poważne oskarżenia.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 54 minutes ago 

Club number: 304
Andruszka wrote:
Szok, że tak lansujący się sprzedawcy i firmy mogą być tak nieuczciwe, dobrze, że tym się podzieliłeś, mam nadzieję, że dotrze to do jak największej grupy klientów i dwa razy się zastanowią i nie będą wierzyć bajkom na Instagramach i Feacebookach. Obyś jak najszybciej odzyskał pieniądze, a nieuczciwość mam nadzieję już niedługo zostanie na pewno pokarana, dobro wraca, ale zło też, wcześniej lub póżniej.

P.S. Może na następnych targach w Poznaniu np. wydrukuj ulotki pt. "Moja przygoda z ABCar" i rozdawaj ludziom odchodzącym od ich stoiska, wcześniej skonsultuj ze swoim prawnikiem czy nie złamiesz prawa, ale jak napiszesz prawdę to chyba nic się nie dzieje. :lol:

Obejrzałem flimu ABCaru z linku udostępnionego na forum klubowym wczoraj wieczorem, poczułem się oszukany i zmanipulowany przez klubowicza. Uwierzyłem, bo jeżeli ktoś pisze takie rzeczy, takiego kalibru, to założyłem, że nie może mijać się z prawdą, ale moje założenie chyba było błędne. Więc powyższy mój post traci sens. Dawno temu kupiłem auto z wadą prawną, mimo sprawdzenia wszystkiego co się dało i chyba tylko dlatego napisałem komentarz.
Pytanie, kto jest nieuczciwy- po części i ja poczułem się nieuczciwy, zabierając jakikolwiek głos w tej dyskusji. Przepraszam obie strony, nie powinienem nic pisać.

Andrzej
911

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: