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Beautiful platter with homemade lox [640x963] (i.imgur.com)
kunlun が 18 時間 前 投稿
[–]vincentvangobot 104 ポイント105 ポイント106 ポイント 15 時間 前 (3子コメント)
Don't you hate it when they don't put enough poppy seeds on a bagel?
[–]nilhaus 126 ポイント127 ポイント128 ポイント 13 時間 前 (1子コメント)
I failed a drug test just looking at that bagel.
[–]Tereboki 19 ポイント20 ポイント21 ポイント 7 時間 前 (0子コメント)
I got some poppies stuck between my teeth just reading your comment.
[–]royalhawk345 20 ポイント21 ポイント22 ポイント 11 時間 前 (0子コメント)
I thought it was a blue icing donut
[–]dimsum-wench 58 ポイント59 ポイント60 ポイント 17 時間 前 (2子コメント)
That seriously looks amazing! It's only 6:45am and I'll have to get out of bed for food now...
[–]kunlun[S] 17 ポイント18 ポイント19 ポイント 17 時間 前 (0子コメント)
Exactly my thought, I will be doing this for the summer.
[–]b_ng 7 ポイント8 ポイント9 ポイント 10 時間 前 (0子コメント)
hm.... perfect time to wake to get to the Dim Sum place on time.
[–]skiphopjump 20 ポイント21 ポイント22 ポイント 15 時間 前 (58子コメント)
Whoa. This looks absolutely awesome, OP.
Question, though--how exactly do you make homemade lox?
[–]kunlun[S] 28 ポイント29 ポイント30 ポイント 15 時間 前 (5子コメント)
I thought I had posted the link from Honestly Yum:
http://honestlyyum.com/9875/homemade-lox/
Enjoy.
[–]skiphopjump 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 15 時間 前 (4子コメント)
Sweet, thank you!!
[–]cuddlefish 7 ポイント8 ポイント9 ポイント 8 時間 前 (3子コメント)
Looks delicious. Not to be a pedantic pest, but five days is too long to be curing lox/gravlax. Most professional preparations are between 36 and 48 hours.
[–]kunlun[S] 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 6 時間 前 (2子コメント)
Seems you get some knowledge there. Is there a rule for curing of salmon? Such as the 30% weight loss for meat.
[–]cuddlefish 8 ポイント9 ポイント10 ポイント 6 時間 前* (1子コメント)
Way back in the day people used to cure lox for an extremely long time to maximize the shelf life.
That said, personally I find anything over 48 hours gets a bit too salty (but does result in a lovely color!). Generally, I find 36 hours to yield the best result (24 if you're going to cold smoke it). Not sure about a weight rule, but generally it's about finding a perfect balance of salt.
Mark Bittman of the New York Times spoke with a bunch of chefs back in the 90s and landed on 36 hours as well. Most professional smokers will also tell you anywhere between 24-48 hours.
Of course, you'll find endless debate on the subject, so do what you think tastes best!
[–]kunlun[S] 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 4 時間 前 (0子コメント)
Sounds very interesting, I will have a look at this. Thanks for your insights on the matter.
[–]lurigfix 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 1 時間 前 (0子コメント)
Search for swedish-style salmon on google
[+]tnethacker スコアが基準値未満のコメント-42 ポイント-41 ポイント-40 ポイント 15 時間 前 (50子コメント)
Lax, not lox ;)
[–]Pennwisedom 16 ポイント17 ポイント18 ポイント 12 時間 前 (0子コメント)
I assume you mean לאַקס, the only actual way to say it.
[–]jacobjr23 24 ポイント25 ポイント26 ポイント 14 時間 前* (37子コメント)
No, lox. Maybe you're thinking of gravlax?
[+]xsoulfoodx スコアが基準値未満のコメント-84 ポイント-83 ポイント-82 ポイント 14 時間 前 (35子コメント)
TIL once again that Americans can't spell.
[–]mega_trex 31 ポイント32 ポイント33 ポイント 13 時間 前 (23子コメント)
People on reddit get ridiculously rude when talking about food. I don't get it.
[–]genitaliban 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 9 時間 前 (1子コメント)
The voting on this sub is ridiculously rude. While deserved in this case, usually the slightest serious criticism of the food (or any picture on the SFW porn network at all, really) gets downvoted unless it's a particularly extreme case and the circlejerk turns around.
[–]mega_trex 8 ポイント9 ポイント10 ポイント 6 時間 前 (0子コメント)
I get constructive criticism shouldn't be downvoted. But it seems like there's a "haha dumb Americans" "ew american cheese" comment every thread now.
[+]xsoulfoodx スコアが基準値未満のコメント-42 ポイント-41 ポイント-40 ポイント 12 時間 前 (20子コメント)
I didn't mean to be rude. I just think that immigrants brought their food to the US and the food kept their names and adapted a certain american spelling. To me it seems german or yiddish speaking jewish immigrants brought "smoked salmon" to the States and that is called "Lachs" [laks] in both languages. As open as the American English is to assimilating new words in their writing, it changed the "a" to "o" even though it's still pronounced [laks]. Same for "Weiner" that some may use or even "there/their/they're".
[–]blaireau69 15 ポイント16 ポイント17 ポイント 11 時間 前 (7子コメント)
Wow, the level of ignorance is astounding.
[+]xsoulfoodx スコアが基準値未満のコメント-15 ポイント-14 ポイント-13 ポイント 10 時間 前 (6子コメント)
What ignorance? Explain and not just downvote me.
[–]blaireau69 9 ポイント10 ポイント11 ポイント 10 時間 前 (4子コメント)
You are clearly utterly ignorant of European culture, food and language. However, you are intent on expressing an opinion.
[+]xsoulfoodx スコアが基準値未満のコメント-9 ポイント-8 ポイント-7 ポイント 10 時間 前 (3子コメント)
So do correct me.
[–]Jack_Flanders 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 10 時間 前 (0子コメント)
... that one may be agreeing with you ...
[–]Jack_Flanders 5 ポイント6 ポイント7 ポイント 10 時間 前* (9子コメント)
Wow; so many disapproving, and, why??
Similar but different spellings abound when languages are crossed or mixed. How many ways can one spell hummus or challah? Jumping from one alphabet to another of course breeds variations, but even within a single culture with one alphabet you can find these differences. This world is full to the brim with people, and the spice of our interaction gives life some zip.
Also, the same word can mean different things to different but similar cultures. Even barbecue means different things, even if all are speaking English and using that one alphabet.
Also (for fun) the city called "Vienna" in US english is "Wien" in its native language, so what does that tell us about Wieners and Wiener Schnitzel . . . ?
edit: thanks for the correction gentle ben! -- I did know that; alcohol may be to blame for my stupidity. I'll edit those but put an explanation here: for German, the sound of an "ie" or "ei" dipthong is suggested by the second letter, so "Wein" sounds like "vine", whereas "Wien" sounds like "veen". I had the wrong spellings above. My bad and fixed now!
[–]genitaliban 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 9 時間 前* (6子コメント)
"Vienna" in US english is "Wein" in its native language
Wien.
And Wiener Wurst and Wiener Schnitzel.
"Weiner" means "whiner" (although it doesn't really exist, the closest would be "Heuler", which is only used for "whining" fireworks today).
Edit: In general, expect the order of I and E to be reverse in German - anything that sounds like "ee" is "ie", and anything that sounds like "ay" is "ei". Not a universal rule probably, considering how nuts English spelling and pronunciation are, but a rule of thumb. "Vienna" itself is an example of that, come to think of it - the English pronunciation would be spelled something like "Wii-enna" in German..
[–]Jack_Flanders 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 9 時間 前* (5子コメント)
Darnit; even though not a student of German, I knew that!! (Alcohol is my excuse; so sorry.)
edit: and danke for the fireworks lore; always been a fan of both fireworks and random Informationsstücke!
[–]genitaliban 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 9 時間 前* (4子コメント)
Ah, alcohol really is a proper excuse in this case - "Wein" means "wine".
("Weinen" as a verb is where my translation of "Weiner" came from. "Vino" (sp? Edit: Ah, "wino" according to dictionary.) doesn't have a translation, although the grammatic rules fit for "Weiner" to mean "someone who drinks a lot of wine".)
Sorry for the verbosity, I'm drunk as well.
Edit: I looked up the etymology, and sadly, it appears that the words have nothing in common. There is an ancient use of "weinen" that means "to stink of wine", though. Fits with Wien, considering their vineyard culture.
[–]whygook 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 1 時間 前 (0子コメント)
Then what are Vienna sausages?
[–]xsoulfoodx -1 ポイント0 ポイント1 ポイント 9 時間 前* (0子コメント)
Thanks man! Now that's some good explaination.
Edit: You're the only one helping instead of calling me ignorant without a valid reason.
[–]Pennwisedom -1 ポイント0 ポイント1 ポイント 6 時間 前* (1子コメント)
Does that mean you also hate yourself? Because smoked salmon and lox are not the same thing (Proper lox is not smoked at all, it is merely cured in salt brine).
Also, my immigrant Yiddish speaking grandparents also spelled it lox, as did every single Jewish Deli in Brooklyn we ever went to.
[–]xsoulfoodx 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 21 分 前 (0子コメント)
Does that mean you also hate yourself?
Yes.
[–]bwaredapenguin 5 ポイント6 ポイント7 ポイント 11 時間 前 (0子コメント)
Every traditional Jewish deli I've been in spelled it lox.
[–]Tratix 5 ポイント6 ポイント7 ポイント 13 時間 前 (8子コメント)
Isn't it just Lachs in german anyways? Why not call it Salmon?
[–]jacobjr23 5 ポイント6 ポイント7 ポイント 13 時間 前 (7子コメント)
Salmons a fish lox is a food, why not call steak cow?
[–]Tratix 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 10 時間 前 (2子コメント)
Because there are many types of cow. You do, however, call chicken chicken, you call duck duck, and you call salmon salmon.
[–]cranberry94 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 8 時間 前 (1子コメント)
What about pig vs pork?
[–]Tratix 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 7 時間 前 (0子コメント)
It all has to do with history, but I'm just making a point that the whole "salmon is the animal, lox is the food" is incredibly wrong for the majority of people.
[–]heimdahl81 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 13 時間 前 (3子コメント)
Because fish is fish. Fish in the water and fish on your plate.
[–]Skattin 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 10 時間 前 (2子コメント)
Same thing applies to cow mammals right?
[–]Tratix 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 10 時間 前 (1子コメント)
The reason you don't order "cow" at a restaurant is because there are so many different types of meat that comes from it. However you do order "salmon" and "chicken" and "duck", etc. I have NEVER, except for at Einstein Bagels, ordered "Lax" instead of "Salmon".
[–]Andalusite 8 ポイント9 ポイント10 ポイント 10 時間 前 (0子コメント)
The real reason you don't order "cow" is because of French nobles who referred to their food with French words when they were the ruling class in England after the Norman Conquest. Same with pig/pork, sheep/mutton, etc.
[–]TotesMessenger 5 ポイント6 ポイント7 ポイント 12 時間 前 (0子コメント)
This thread has been linked to from another place on reddit.
If you follow any of the above links, respect the rules of reddit and don't vote. (Info / Contact)
[+]KeiTee スコアが基準値未満のコメント-10 ポイント-9 ポイント-8 ポイント 15 時間 前 (1子コメント)
I don't understand why people use the word lox when talking about gravlax. The limited research I did on this says that lox is they yiddish word for salmon. Lox is a jewish american breakfast cusine made popular in a new york deli. Pure american mash up of flavors
http://www.npr.org/blogs/thesalt/2013/09/21/224531885/no-schmear-job-at-last-a-history-of-bagels-and-lox
Gravlax for life! :P
[–][削除されました] 15 時間 前 (7子コメント)
[deleted]
[–]tnethacker 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 15 時間 前 (6子コメント)
It's actually called Gravlax as in gravad lax (pickled raw fish). More info here: http://en.wikipedia.org/wiki/Gravlax
[–]moss_in_it 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 14 時間 前 (4子コメント)
Actually, Lox is a term used on Poland and other places for brined Salmon. Very similar to Gravlax, yes, but no dill.
[+]tnethacker スコアが基準値未満のコメント-9 ポイント-8 ポイント-7 ポイント 14 時間 前 (3子コメント)
No. Lox means lynx in polish or a large cat:
https://glosbe.com/ang/pl/lox
https://glosbe.com/ang/pl/Lox
[–]moss_in_it 4 ポイント5 ポイント6 ポイント 14 時間 前 (0子コメント)
http://www.etymonline.com/index.php?term=lox
And the Polish word losos.
[–]Ron-Paultergeist 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 4 時間 前 (0子コメント)
you cited wikipedia, how did you miss this?
http://en.wikipedia.org/wiki/Lox
[–]moss_in_it 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 14 時間 前 (0子コメント)
Okay, Yiddish by way of German, then. Whatever.
[–]Fenceposter 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 11 時間 前 (0子コメント)
Salmon specifically, Gravlax can never mean anything more than raw pickled salmon.
Source: I am Swedish.
[–]QuesadillaMaker 13 ポイント14 ポイント15 ポイント 15 時間 前 (12子コメント)
But...how do you eat it?
[–]kunlun[S] 19 ポイント20 ポイント21 ポイント 15 時間 前 (2子コメント)
Cut a bagel in two, cut a slice of the salmon, take the condiments you want, layer these in the bagel, a bit of lemon and voila!
[–]goneskiing_42 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 13 時間 前 (0子コメント)
I'm more partial to crispbread with lox, but bagels are delicious with it.
[–]bsthedog 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 9 時間 前 (1子コメント)
Haha, I was thinking the same thing. Like, I get that you can make a sandwich with most of the stuff there, but what the fuck are you supposed to do with the tomatoes? eat em like apples?
[–]ChrissyMoveOn 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 4 時間 前 (0子コメント)
Cut some slices of tomato and put em on the bagel? I always get tomatoes on the vine and eat a sandwich every day with them on it, they're delicious
[–]frau_farbissina 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 15 時間 前 (5子コメント)
I'm with you... I love the guy explaining the general method of eating it. But you're right. Most of the stuff shown isn't even in a form where you could prepare a plate from the platter. It's a couple things with a bunch of decorative foods.
[–]Krakens2 8 ポイント9 ポイント10 ポイント 14 時間 前 (1子コメント)
Really it's just the tomatoes that are not ready to go; everything else looks fair game to me.
[–]koatheking 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 13 時間 前 (0子コメント)
And cutting the bagels.
[–]Chronometrics 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 10 時間 前 (1子コメント)
Yeah, I kind of agree. The first thing I think of is 'How do I eat that? Why would I want to eat slices of red onion on their own, or a slice of lemon?'
Only after OP's explanation do I realize it is actually a 'make your own bagel sandwich' platter. Very pretty, but a lot of work to serve one-two people.
If you had some more bagels on the screen de this would serve like 10 people
[–]aranjada 9 ポイント10 ポイント11 ポイント 15 時間 前 (8子コメント)
Is this from a Scandinavian?
[–]kunlun[S] 4 ポイント5 ポイント6 ポイント 15 時間 前 (5子コメント)
From Los Angeles if I am not wrong.
[–]17perhaps18 8 ポイント9 ポイント10 ポイント 10 時間 前 (2子コメント)
The bread in the corners of the plate looks like the Scandinavian/Danish rugbrød, but I've heard that it is becomming popular in some places overseas :)
[–]ericbyo 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 8 時間 前 (0子コメント)
Pretty healthy stuff, probably why L.A adopted it from Scandinavia. I recognize everything on there from Sweden
[–]kunlun[S] 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 2 時間 前 (0子コメント)
It has been so long I did not had smørrebrød or some leverpostej. I am not even speaking about some Gammel Dansk or akvavit (oh I loved the open doors day).
[–]_endimion 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 7 時間 前 (1子コメント)
Where at?
[–]kunlun[S] -1 ポイント0 ポイント1 ポイント 7 時間 前 (0子コメント)
It is homemade: http://honestlyyum.com/9875/homemade-lox/. However the writer is from Los Angeles, so I presume she made it there.
[–]dsoltesz 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 5 時間 前 (1子コメント)
In the U.S., bagel-and-lox is a traditional New York City (Jewish, as I recall) food. However, all the ingredients have pretty long histories and widespread (even multiple) sources. Wish I knew what that bread was - looks delicious.
[–]kunlun[S] 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 3 時間 前 (0子コメント)
As said before it looks like rugbrød or rye bread. I am sure your local bakery will have something similar. It is an awesome fit for salmon and cream cheese.
[–]SagebrushID 8 ポイント9 ポイント10 ポイント 16 時間 前 (0子コメント)
Yum! Beautiful presentation!
[–]GrahamSlam 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 13 時間 前 (0子コメント)
Circular green leaves and orange flowers are nasturtiums. Mustard like leaves and flowers that are delicious.
[–]FlyingDino 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 13 時間 前 (0子コメント)
What a gorgeous presentation of food.
[–]christophurr 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 11 時間 前 (0子コメント)
Nice, nasturtiums are my favorite.
[–]FaceDownhuthuthut 5 ポイント6 ポイント7 ポイント 10 時間 前 (0子コメント)
This would create a right healthy poop
[–]HillTopTerrace 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 9 時間 前 (0子コメント)
I am saving this picture for when I have company again. I am going to replicate it so as to trick unknowing guests into thinking I am a stellar host. Which I am not. But they will never know I am a thieving copy cat.
[–]arwin- 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 7 時間 前 (2子コメント)
Did you take this photo yourself? What I am really asking is if this is from a restaurant could you please tell me the name? My father and I go on what we call daddy daughter dates, and this would be a perfect dish for us!
[–]kunlun[S] 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 7 時間 前 (1子コメント)
No I did not and it is homemade, you can find the steps here: http://honestlyyum.com/9875/homemade-lox/
With the summer coming up, you could prepare this and centre a pic-nic around it!
[–]arwin- 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 7 時間 前 (0子コメント)
Thank you! I will absolutely use the idea of a summer picnic for a daddy daughter date! I think he will very much enjoy.
[–]BloodfuryTD 3 ポイント4 ポイント5 ポイント 13 時間 前 (0子コメント)
I spot rugbrød. This is classic danish lunch,
[–]BujnaUjna 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 14 時間 前 (0子コメント)
Beautiful.
[–]14thCenturyHood 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 13 時間 前 (0子コメント)
Such a gorgeous variety of colours in that
[–]kauaiguy33 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 10 時間 前 (0子コメント)
Mnmmmmmmmm
[–]lunarmodule 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 9 時間 前 (0子コメント)
That is spectacular. And I love the example bagel bottom right.
[–]ilikefootlongs 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 6 時間 前 (0子コメント)
It's such a nice picture. I made it my new wallpaper.
[–]SevenSixtyOne 1 ポイント2 ポイント3 ポイント 16 時間 前 (0子コメント)
This is how it's done.
[–]DaAvalon 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 16 時間 前 (0子コメント)
10/10 presentation. Absolutely love it. Can't imagine how good these tastes.
[–]metafolly 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 16 時間 前 (0子コメント)
This is gorgeous. All of those beautiful colors and textures!
[–]infinitelyon 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 15 時間 前 (0子コメント)
OK, I'll admit this board deserves the attention.
[–]SirDrunkOnTea 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 15 時間 前 (0子コメント)
Impressive to say the least. But it needs more bread!
[–]PoopAndSunshine 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 16 時間 前 (0子コメント)
Nice!
This type of post is exactly why I sub here.
[–]cpb 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 15 時間 前 (1子コメント)
It is slightly crowded though.
[–]Mads_00 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 15 時間 前 (0子コメント)
That's fine IMO. when it comes to boards or other big servings(shared plates etc.)
Not a fan of very minimalistic plates either, but crowded plates in general i don't find very pleasing to the eye. But this is just fine, my only gripe maybe is the large sprigs of dill. I wouldn't have put that on like that.
[–]trauergr4f 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 15 時間 前 (3子コメント)
Whats this green gras thing? and what about the flowers?
[–]arschmann 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 14 時間 前 (0子コメント)
dill and tropaeolum, yes they are edible
[–]kunlun[S] 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 15 時間 前 (1子コメント)
The green grass thing is dill. I presume the flowers are here for decoration, it is however possible they are edible.
[–]odindahle 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 10 時間 前 (0子コメント)
Dill is awesome on grilled salmon aswell! (Salmon farmer here)
[–][削除されました] 13 時間 前 (2子コメント)
[–]VANSMACK 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 13 時間 前 (1子コメント)
There is a block of cream cheese in the bowl
[–]avian_fur 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 12 時間 前 (0子コメント)
Aggressive poppy seed distribution on that bagel
[–]SuckItKarma 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 7 時間 前 (0子コメント)
I would Jew the crap out of that with my lox and bagel
[–]mayamc1 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 7 時間 前 (0子コメント)
Love the proportion of bread to fish!! Nicely done.
[–]drjuiceboxlollipops 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 4 時間 前 (0子コメント)
Nice use of nasturtium. Yum! So beautiful and spicy.
[–]kentgoldings 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 3 時間 前 (0子コメント)
"I'm afraid it's your urine, Elaine. You tested positive for opium."
[–]tafsonworks 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 1 時間 前 (0子コメント)
Seafood charcuterie
[–]arschmann -1 ポイント0 ポイント1 ポイント 14 時間 前 (0子コメント)
this looks sooo good, but where is the radish?
[–]_Priceless_ 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 12 時間 前 (0子コメント)
This looks like a medieval/renaissance spread and it's making me want to cosplay. Is there anyway you could give us a step by step? It's so beautiful!
[–]Richardmg9 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 9 時間 前 (0子コメント)
As an aerospace engineering student, I was like wow! I'd love to see that homemade oxygen condenser!
[–]nocturnalvisitor -4 ポイント-3 ポイント-2 ポイント 15 時間 前 (3子コメント)
Did someone forget to wash the cure of the salmon for photo sake? And why is Gravlax shortened to lox OP?
[–]kunlun[S] 0 ポイント1 ポイント2 ポイント 14 時間 前* (2子コメント)
I guess they did not completely was the cure of the salmon for the photo sake indeed.
However lox is not a shortening of Gravlax. They are both brined dishes, Gravlax however refers to the Nordic dish.
Edit; formatting.
[–]Danjoh 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 10 時間 前 (1子コメント)
How is the nordic dish different?
[–]Ughable 2 ポイント3 ポイント4 ポイント 9 時間 前 (0子コメント)
Gravlax is cured and seasoned with dill mixed into the cure. (Salt + Sugar + Dill)
Then there's Lox that's just salt cured, no dill. (Salt + Sugar)
Then there's Nova Lox, which is salt-cured, cleaned, and then Cold Smoked. But has to be from Nova Scotia. (Salt + Sugar + Smoke + Nova Scotia)
And cold smoked salmon which is nova lox that's not from nova scotia. (Salt + Sugar + Smoke)
And then hot smoked salmon, but completely unrelated to the OP. (Ehhh + Different thing alltogether)
[–]mortiphago -3 ポイント-2 ポイント-1 ポイント 15 時間 前 (0子コメント)
liquid oxigen?
π Rendered by PID 17154 on app-220 at 2015-05-11 07:02:31.534559+00:00 running a77d310 country code: JP.
[–]vincentvangobot 104 ポイント105 ポイント106 ポイント (3子コメント)
[–]nilhaus 126 ポイント127 ポイント128 ポイント (1子コメント)
[–]Tereboki 19 ポイント20 ポイント21 ポイント (0子コメント)
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[–]dimsum-wench 58 ポイント59 ポイント60 ポイント (2子コメント)
[–]kunlun[S] 17 ポイント18 ポイント19 ポイント (0子コメント)
[–]b_ng 7 ポイント8 ポイント9 ポイント (0子コメント)
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[–]cuddlefish 7 ポイント8 ポイント9 ポイント (3子コメント)
[–]kunlun[S] 3 ポイント4 ポイント5 ポイント (2子コメント)
[–]cuddlefish 8 ポイント9 ポイント10 ポイント (1子コメント)
[–]kunlun[S] 2 ポイント3 ポイント4 ポイント (0子コメント)
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[–]mega_trex 31 ポイント32 ポイント33 ポイント (23子コメント)
[–]genitaliban 2 ポイント3 ポイント4 ポイント (1子コメント)
[–]mega_trex 8 ポイント9 ポイント10 ポイント (0子コメント)
[+]xsoulfoodx スコアが基準値未満のコメント-42 ポイント-41 ポイント-40 ポイント (20子コメント)
[–]blaireau69 15 ポイント16 ポイント17 ポイント (7子コメント)
[+]xsoulfoodx スコアが基準値未満のコメント-15 ポイント-14 ポイント-13 ポイント (6子コメント)
[–]blaireau69 9 ポイント10 ポイント11 ポイント (4子コメント)
[+]xsoulfoodx スコアが基準値未満のコメント-9 ポイント-8 ポイント-7 ポイント (3子コメント)
[–]Jack_Flanders 0 ポイント1 ポイント2 ポイント (0子コメント)
[–]Jack_Flanders 5 ポイント6 ポイント7 ポイント (9子コメント)
[–]genitaliban 3 ポイント4 ポイント5 ポイント (6子コメント)
[–]Jack_Flanders 1 ポイント2 ポイント3 ポイント (5子コメント)
[–]genitaliban 1 ポイント2 ポイント3 ポイント (4子コメント)
[–]whygook 0 ポイント1 ポイント2 ポイント (0子コメント)
[–]xsoulfoodx -1 ポイント0 ポイント1 ポイント (0子コメント)
[–]Pennwisedom -1 ポイント0 ポイント1 ポイント (1子コメント)
[–]xsoulfoodx 0 ポイント1 ポイント2 ポイント (0子コメント)
[–]bwaredapenguin 5 ポイント6 ポイント7 ポイント (0子コメント)
[–]Tratix 5 ポイント6 ポイント7 ポイント (8子コメント)
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[–]Tratix 3 ポイント4 ポイント5 ポイント (2子コメント)
[–]cranberry94 0 ポイント1 ポイント2 ポイント (1子コメント)
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