10 SCONE
dough 150 cc milk 1 teaspoon lemon juice or vinegar 200 g weak flour 1 tablespoon granulated sugar 1/2 teaspoon salt 1 tablespoon and 1 teaspoon baking powder 50 g salt-free butter (diced) | others proper quantity strong flour or weak flour | kitchenware scone cutter (5-6 cm) |
1.
Add lemon juice to milk
and
leave it for 10 minutes.
Preheat oven to 220 degrees centigrade.
2.dough
Sift flour, sugar, salt, and baking powder.
Add diced butter
and
mash and mix with a fork, and then a hand (don't knead).
Add milk
and
mix lightly with a spatula or a knife.
3.
Sprinkle chopping board with flour,
put the dough on the board,
and
sprinkle the dough.
Flatten the dough with a rolling pin
and
fold it into 3,
rotate 90 degrees clockwise,
flatten it
and
fold into 3.
Flatten the dough into 2-3 cm thick.
Sprinkle scone cutter with flour
and
cut out rounds from the dough with the cutter.
4.
Spread baking sheet on the tray
and
place the dough on the sheet.
5.
Bake them in preheated oven for 10 minutes at 220 degrees centigrade.
英語でお菓子づくり 英語レシピの簡単な書き方 β版
ふんわりしっとり 本場のスコーン
料理名:スコーン
作者:Nico0803
■材料(2~4 人分)
<直径5、6cmの丸型又は菊型10個分> / ---
薄力粉 / 200g
無塩バター / 50g
グラニュー糖 / 大さじ1
塩 / 小さじ1/2
ベーキングパウダー / 大さじ1と小さじ1
牛乳 / 150cc
レモン汁又は酢 / 小さじ1
強力粉(打ち粉用。無ければ薄力粉) / 適量
■レシピを考えた人のコメント
伝統的なスコットランドのスコーン。独特の割れと膨らみ、中はしっとりふんわりしています。このレシピになってから他の作り方でスコーンを焼こうとは思えません。
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