Inregistrare FAQ Membri Cautare Pagina de start a forumului JAPONIKA

Photobucket
Aici gasiti un nou forum cu Comunitatea Romanilor din Japonia http://romani-in-japonia.forumactual.com/ Sau aici http://nippon.forumotion.net/
Pagina de start a forumului JAPONIKA » Frumusete » pro si contra sutienelor in Japonia Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou  Raspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul urmator 
pro si contra sutienelor in Japonia
MesajTrimis: 22/05/2007 17:39 Raspunde cu citat (quote)
shiroyuki
De-al casei
De-al casei

Data inscrierii: 22/Mai/2007

Am avut o surpriza cam neplacuta anul trecut in august , care vreau sa vi-o impartasesc si voua si poate dezbatem subiectul impreuna .
Ma mutasem noua intr-un cartier unde majoritatea vecinilor sunt mai in varsta ...toate bune si frumoase dat buna ziua celui care trecea pe langa casa mea pana o prietena de-a soacrei mele vine in vizita la noi si ma intreaba scurt si la obiect : tu de ce nu folosesti sutien ?
Am ramas masca ... era in plina vara 37 , 38 de grade afara si normal ca nu suportam sutienul .
Nu port bluzite transparente , nici maioase prea decoltate , nimic vulgar doar ca nu aveam sutien din cauza caldurii si se pare ca a tras la ochi .
Acum vine din nou vara si deja mi-a frica sa nu cumva sa dau iar motiv de barfa in cartier si de aceea vreau sa va cer si voua sfatul .
Voi cum procedati vara ? Chiar rezistati sa purtati sutien pe caldurile astea mari ?
Eu sincer nu vreau sa port dar mi-e cam rusine .
Ce sa fac ?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MesajTrimis: 22/05/2007 17:55 Raspunde cu citat (quote)
Admin_
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 18/Apr/2007

eu nu am treaba :lol: ce treaba am cu lumea??eu imi pun sutienul si al meu ma pune sa-l dau jos :-P
eu vara pun sutienul doar daca mergem undeva la o cina cu amici nostri...si atunci se mai intampla sa nu -l pun insa imi pun la sfarculet o floricica (sunt nebuni din alea de pus pe sfarc :-P )si tu stii ce bine ce balconase am :lol:
nu le mai lua in seama poartate cum crezi tu :-D daca ar fi vb de sot ca nu te lasa asta ar fi altceva dar daca el nu zice nika lasa
babele sa aiba si ele ce barfi :-D

Re: pro si contra sutienelor in Japonia
MesajTrimis: 23/05/2007 00:46 Raspunde cu citat (quote)
cristina
Mamica de japonel
Mamica de japonel

Data inscrierii: 19/Mai/2007

shiroyuki a scris:
Am avut o surpriza cam neplacuta anul trecut in august , care vreau sa vi-o impartasesc si voua si poate dezbatem subiectul impreuna .
Ma mutasem noua intr-un cartier unde majoritatea vecinilor sunt mai in varsta ...toate bune si frumoase dat buna ziua celui care trecea pe langa casa mea pana o prietena de-a soacrei mele vine in vizita la noi si ma intreaba scurt si la obiect : tu de ce nu folosesti sutien ?
Am ramas masca ... era in plina vara 37 , 38 de grade afara si normal ca nu suportam sutienul .
Nu port bluzite transparente , nici maioase prea decoltate , nimic vulgar doar ca nu aveam sutien din cauza caldurii si se pare ca a tras la ochi .
Acum vine din nou vara si deja mi-a frica sa nu cumva sa dau iar motiv de barfa in cartier si de aceea vreau sa va cer si voua sfatul .
Voi cum procedati vara ? Chiar rezistati sa purtati sutien pe caldurile astea mari ?
Ce sa fac ?
eu imi pun sutien doar cind es afara din casa(merg undeva)in rest nici nu ma gindesc sa port.La inceput am fost si eu surprinsa de modul lur de a gindi dar acum nu mai imi pasa de ce spun ei :-P babele vorbesa mult asa ca lasale inpace se-si faca si ele meseria.Daca sotul tau nu iti spune nimic atunci stai cum tie tie mai bine :-D
MesajTrimis: 23/05/2007 07:09 Raspunde cu citat (quote)
Alina
Membru*
Membru*

Data inscrierii: 20/Apr/2007

Shiroyuki, bine ai venit si o sedere indelungata.
Acum sa revin la ce spuneai tu. Si eu port sutien pe timp de vara dar numai cand am o bluzita mai transparenta. Al tau sot daca nu zice nimic nici nu ar trebui sa te deranjeze barfa babelor de pe strada ta. Sunt si ele invidioase ca nu mai arata bine :lol: Am si eu niste vecini care ma scoteau din sarite la inceput. II salutam cu respect si imi trageau o privire de ziceai ca am facut eu nus ce lucru. Mosu nu avea nimic cu mine dar restul familiei parca era nebuna. Sunt ciudati rau. Acum nu ma mai intereseaza, ii salut si tot nu primesc un raspuns. Daca imi dau buna ziua e bine, daca nu, nu.
Nu te mai chinui si poarta cum vrei. Daca vrei pantaloni scurti cu care sa-ti arati posteriorul, poarta, vrei decoltat poarta. Doar n-ai sa te transformi tu in calugarita de dragul babetelor. :-D
MesajTrimis: 29/05/2007 12:37 Raspunde cu citat (quote)
shiroyuki
De-al casei
De-al casei

Multumesc mult pt raspunsuri :love: asa voi face , voi purta doar atunci cand cred eu ca ar fii bine si in rest nu o sa ma mai intereseze , cu timpul vor inceta si ele din barfit doar e super plictisitor sa tot barfesti despre acelasi subiect , nu ?
Re: pro si contra sutienelor in Japonia
MesajTrimis: 30/05/2007 13:12 Raspunde cu citat (quote)
diakosei
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/Mai/2007

shiroyuki a scris:
Ce sa fac ?

Lasa draguta ca ai ce arata, asa ca complexeaza babele in continuare...Atata timp cat sotiorul tau e mandru...ce-ti pasa?
Sa vezi ce ma pipaie pe mine "prietenele" sotului meu...sugoi, sugoi...dar cine stie ce ma barfesc dupa...
Eu una sutien port, ca alaptez, dar de decolteuri nici ca am sa ma las, poate sa mi se urce toate in cap :lol:

MesajTrimis: 01/06/2007 10:40 Raspunde cu citat (quote)
Daniela
De-al casei
De-al casei

Data inscrierii: 21/Apr/2007

Nici eu nu prea port sutien decat daca merg la servici sau port ceva mai transparent, dar de cate ori pot sa evit, evit, mai ales iarna, ca e mai usor de acoperit. Si eu as vrea sa cumpar buline d-alea de sfarcuri dar nu stiu de unde. Voi de unde le luati fetelor?

Shiroyuki, spunele si tu ca in tara ta nu se poarta prea mult sutienul (ceea ce reiese si din raspunsurile primite aici), apoi poti sa-i bagi teapa. Ii zici ca ultimele cercetari americane au descoperit ca purtatul sutienului produce cancer sau intarzie detectarea lui, adica o MINCIUNA! Dar tu nu o spui cu intentia sa le minti, ci sa faci misto de ele. Apoi le sugerezi si lor sa nu poarte ca sa aiba grija de sanatatea lor, si le mai inveti cum sa faca gimnastica pentru intretinerea sanilor si le-ai dat gata. Dar nu trebuie sa te bufneasca rasul ca in bancul ala:

Erau doi talhari care intrasera intr-o casa noapta. Era bezna inauntru si intrau tiptil sa nu ii auda cineva. Vrea primul sa intre de pe hol in sufragerie si cand deschide usa, ii da propietarul cu un par peste gura. Cu dintii clatinandu-se, se tine de gura si se intoarce care celalalt:
- Intra tu primul ca pe mine ma bufneste rasul!

Va mai adaug un articol recent din ziarul Adevarul despre cat de mult le place japonezelor sa poarte lenjerie de lux:

Japonezele cumpãrã anual, în medie, nouã astfel de piese

La Salonul de lenjerie care a avut loc pe 22 mai în capitala Japoniei, organizat de Nihon Body Fashion Association din Tokyo, au fost prezentate cele mai noi tendinþe în domeniu.

Sublimând feminitatea, colecþiile au propus modele dintre cele mai luxoase ºi avangardiste, care îmbinã materialele tradiþionale, precum dantela, cu ultimele noutãþi tehnologice (lycra metalizat).

Dacã pentru femeile europene modelele prezentate de designerii Haruka Rikitake ºi Atsuko Miyawaki par doar colecþii de scenã, menite sã atragã atenþia într-un show de lux, pentru japoneze ele sunt practice, "purtabile", ºi asta în virtutea unei culturi care se regãseºte oriunde în marile oraºe nipone.

Peste 1.000$ pe bikini bustiere ºi sutiene Femeile din Japonia sunt printre cele mai cochete din lume. La capitolul "underwear", opt din 10 femei folosesc lenjerie de lux. În spiritul tradiþiei ancestrale, o femeie este cu atât mai valorizatã ºi respectatã de partener cu cât cultivã calitãþile seducãtoarei gheiºe!

Negru, mereu la modã
Nu este de mirare cã lenjeria intimã de lux, spectaculoasã, avangardistã, clasicã sau delicatã, face parte din garderoba obligatorie a femeii (atenþie!) de condiþie medie din Japonia! În ciuda preþurilor cu 30-40% mai mari ca în Europa, firmele care comercializeazã lenjerie de lux vând cantitãþi incredibil de mari. Mãrci precum Victoria’s Secret, La Perla, Dior, Chanel sau Prada se regãsesc într-un numãr de buticuri impresionant, care îi face sã pãleascã de invidie pe managerii de dezvoltare din þãrile occidentale.

Diferenþele de preþ genereazã, în sezonul reducerilor (de obicei primãvara ºi toamnã), o creºtere a turismului de shopping în marile capitale europene. La nivel global, japonezele sunt cele mai mari consumatoare de lux din tot "targetul" feminin de pe planetã! La nivel naþional, sectorul "lenjerie intimã" este reprezentat printr-o avalanºã de designeri care nu-ºi irosesc talentul doar în show-uri, ci într-un consum mediu de nouã articole de lenjerie de lux, anual! Ceea ce însemnã semnificativ, adicã în medie 1.000 de dolari doar pe sutiene, bikini, bustiere, baby-doll-uri ºi alte minuscule accesorii de seducþie!

Pentru poze si articolul original:
http://www4.adevarul.ro/articole/lenjeria-de-lux-comuna-pentru-nipone/313517

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
MesajTrimis: 01/06/2007 11:07 Raspunde cu citat (quote)
shiroyuki
De-al casei
De-al casei

:lol: :lol: :lol: Daniela esti o draguta , multumesc pt sfat , cred ca daca le-a zice minciunica ar musca imediat de ea , i-am tradus si sotului ce mi-ai recomandat si am ras am ras amandoi cu lacrimi deja faceam scenarii cu cate o vecina in parte .....
MesajTrimis: 01/06/2007 11:10 Raspunde cu citat (quote)
Daniela
De-al casei
De-al casei

shiroyuki a scris:
:lol: :lol: :lol: Daniela esti o draguta , multumesc pt sfat , cred ca daca le-a zice minciunica ar musca imediat de ea , i-am tradus si sotului ce mi-ai recomandat si am ras am ras amandoi cu lacrimi deja faceam scenarii cu cate o vecina in parte .....

Ma bucur ca ti-a placut! Toate cele bune tie si sotului tau, care se pare ca are mult simt al umorului, ingredient de nelipsit intr-o casatorie! Mult succes si asteptam si alte intrebari sau povesti interesante!
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
MesajTrimis: 01/06/2007 16:04 Raspunde cu citat (quote)
Daniela
De-al casei
De-al casei

Spune-i babei ca a uitat ca ea cand era tanara sau maica-sa, nici nu existau sutiene in Japonia. Ele au fost introduse in mijlocul anilor '20! Pe atunci, ele purtand kimonouri nu aveau nici chiloti pe ele! Si asta se mai practica si azi! Cu nepurtatul chilotilor sub kimono!

Uite un articol din Ziarul lor Mainichi:
A women's undergarment company has come up with a surefire way to help voters keep abreast of national politics ahead of July's House of Councilors vote -- an election bra!

With voter turnouts in the doldrums over the past few years, Shukan Taishu (6/11) says bra maker Triumph International is aiming to use the lingerie to raise the profile of Japanese elections.

"While increasing interest in getting people to vote, we also developed a bra that would dramatically raise the national interest in the bust," a Triumph International spokesman tells Shukan Taishu.

Triumph's Election Bra is made of a sparkling silver, metallic fabric modeled on a ballot box. A band beneath the bra contains a slit filled with tags that look like voting slips and are actually made using the same type of paper. The voting slips are sewed into the band, while a tiny waist pouch can also be used to store writing equipment used to fill out votes.

Each bra apparently costs about 60,000 yen to make, but the Election Bra will not be put up for sale.

Triumph decked out a few models in the Election Bra and got them to walk around the trendy Tokyo district of Shibuya to promote the product and drum up awareness of the upcoming ballot.

Bras first arrived in Japan in the mid-1920s. Though "lifts and raises" was almost selected as one of the terms of the year a few years back when a lingerie maker used it as copy in an ad campaign, attitudes toward the undergarment have changed considerably here since the undergarment was first introduced to the market.

"Perfect for any woman no matter how much breast milk she leaks," Shukan Taishu quotes the copy from an early Japanese bra ad, then adds another example of the changing times. "Regardless of how ample or buxom a woman may be, this brassiere will shape the bosom so that it becomes invisible and makes anyone look delicate." (By Ryann Connell)

May 29, 2007
http://mdn.mainichi-msn.co.jp/waiwai/news/20070529p2g00m0dm023000c.html
MesajTrimis: 01/06/2007 16:17 Raspunde cu citat (quote)
Daniela
De-al casei
De-al casei

Ba mai bine nu spui nimic! Uite tocmai am citit un articol despre suferinta prin care a trecut o japoneza pentru ca a insultat sau a dezvaluit adevarul despre o alta fata. A fost batuta mar doua zile de un gang de 4 derbedei (2 baieti si 2 fete, teenagers), in Matsuzaka, Mie-ken. Dupa ce au batut-o 36 de ore, i-au taiat si degetul mic. S-a salvat aruncandu-se de la etaj ca era convinsa ca o vor omora.

http://mdn.mainichi-msn.co.jp/waiwai/news/20070530p2g00m0dm002000c.html

If the sight of a teenage girl staggering along a road in Matsuzaka, Mie Prefecture, in the early hours of the morning while naked from the waist down and covered in blood was not sufficient enough to shock, her tale of how she got that way has certainly sent a chill down spines, according to Shukan Gendai (6/9).

"She told me, 'I've been gang-bashed and they cut my finger off. They would have killed me if I hadn't done something radical, so I jumped into the drain and hid under the water until they went away,' " the newspaper deliveryman who discovered the 18-year-old tells Shukan Gendai. "She was pretty hysterical. The top of her little finger had been perfectly severed. Her white jacket was drenched with fresh blood. I realized something big had happened, so I called the delivery center and they alerted the police and called for an ambulance. The girl was trembling with both fright and the cold, but she was screaming 'I don't want any ambulance, just take me home as fast as possible.'"

Hours after the teen was rescued, police arrested two boys on assault charges -- a 17-year-old schoolboy and an unemployed teen aged 15 -- and two girls -- an 18-year-old temp worker and a jobless 17-year-old. The alleged victim had been an online pen pal of the two girls arrested, but had made the mistake of posting a message saying the older girl had fallen pregnant.

The girl was called over to the temp worker's apartment in Matsuzaka during the day on May 18, where she was greeted by the two lads -- the younger of who was seeing the 18-year-old temp worker -- and the other arrested girl. Cops say the four subjected the 18-year-old woman to 36 hours of beating, as well as lopping off large chunks of her hair.

"She suffered serious injuries, including a broken eyebrow bone. The beating went right through the 18th and into the 19th when the 15-year-old boy pulled out a knife and sliced off the pinky on her right hand," a national daily's reporter tells Shukan Gendai. "She must have been in enormous pain. After they saw what happened to her, the other two girls said they felt sick and went out of the room."

Cutting off the young woman's finger wasn't enough, though, and the quartet allegedly continued their assault on the woman. When she saw a chance to slip out of the apartment, she took it and raced out.

"She thought she'd be killed if she stayed there much longer, so she ran out and jumped into a sewage drain not far away. She hid there and the four kids couldn't find her. Eventually they returned to the apartment," the reporter says.

Not long after the girl was rescued, police swooped in and arrested the four teens. A raid on the apartment where the girl was purportedly attacked unearthed her severed finger -- in a pot containing the leftovers of a curry meal.

"The arrested kids said they put the finger in a garbage bag, but a cop who went to the scene said they'd tried to hide it in the curry," a police investigation insider tells Shukan Gendai, adding that the girl had little hope of seeing her damaged digit restored. "Unless a finger has been cut off cleanly, the chances of rejoining it are slim. And it didn't help her, either, that it took several hours to find the finger." (By Ryann Connell)

May 30, 2007
MesajTrimis: 15/06/2007 08:47 Raspunde cu citat (quote)
Admin_
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 18/Apr/2007

[quote="Daniela"]Nici eu nu prea port sutien decat daca merg la servici sau port ceva mai transparent, dar de cate ori pot sa evit, evit, mai ales iarna, ca e mai usor de acoperit. Si eu as vrea sa cumpar buline d-alea de sfarcuri dar nu stiu de unde. Voi de unde le luati fetelor?

Daniela eu bulinele le cumpar de la magazinele de lenjerie intima......

Erau doi talhari care intrasera intr-o casa noapta. Era bezna inauntru si intrau tiptil sa nu ii auda cineva. Vrea primul sa intre de pe hol in sufragerie si cand deschide usa, ii da propietarul cu un par peste gura. Cu dintii clatinandu-se, se tine de gura si se intoarce care celalalt:

bancul e super tareeeee!!!! :hooray: :rofl:

MesajTrimis: 16/06/2007 22:15 Raspunde cu citat (quote)
Daniela
De-al casei
De-al casei

mersi Aichan, data viitoare voi cauta si eu asa ceva. :-D
MesajTrimis: 23/06/2007 07:43 Raspunde cu citat (quote)
sora
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 18/Iun/2007

[quote="aichan"][quote="Daniela"]Nici eu nu prea port sutien decat daca merg la servici sau port ceva mai transparent, dar de cate ori pot sa evit, evit, mai ales iarna, ca e mai usor de acoperit. Si eu as vrea sa cumpar buline d-alea de sfarcuri dar nu stiu de unde. Voi de unde le luati fetelor?

Daniela eu bulinele le cumpar de la magazinele de lenjerie intima......

bancul e super tareeeee!!!! :hooray: :rofl:[/quote

bancul e tare de tot:rofl:
vreu si eu buline pt sfarcuri :whistle:
eu nu port sutien vara si pana acum nu am avut nici o reclamatie de la vecini :innocent:
sotului chiar ii place asaca putin imi pasa de restul lumi :-/
.
MesajTrimis: 17/07/2007 22:43 Raspunde cu citat (quote)
ankasandu
Membru junior
Membru junior

Da tare imi mai place forumul asta!!!oriunde ma uit ma faceti sa rad!! :lol: apropo.eu nu stiu ce sa zic despre sutiene.al meu zice k dak nu porti cik se lasa...ba ca copii de 15...16ani se uita la opai...si nu numai.......toti sunt mai skebelisti.......nu stiu ce sa zic.oricum...depinde si ce porti pe deasupra.eu nu suport sutienele.cred k toate.........mai port maiouri pe dedesubt...la o cina cu prietenii mai am grija sa port..eu pana sa ma marit nici nu stiam ce marime port!!!!!!!cred k nici acuma.mai bine stie mama mea ce port.hihihi....oricum.intreba mai bine pe sot cum e mai bine,si te invata el.....depinde si cum e lumea pe acolo,.mai barfitoare.....de exemplu la mine...nu prea port elegante,sexi.k e micut orasul si toti ma stiu.ma dau in rand cu lumea....asta este....... :closedeyes:
AdBot
MesajTrimis: 22/01/2009 03:10
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

pro si contra sutienelor in Japonia
  Pagina de start a forumului JAPONIKA » Frumusete
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum